От 2020 година принципът за уседналост по постоянен или настоящ адрес

...
От 2020 година принципът за уседналост по постоянен или настоящ адрес
Коментари Харесай

Въвеждат принцип на уседналост и за детските градини в София

От 2020 година принципът за уседналост по непрекъснат или сегашен адрес се вкарва и за детските градини. Целта на новите правила за банкет в детските градини в София, гласувани от общинските съветници, е децата да посещават заведение наоколо до дома, сходно на правилото за банкет в първи клас. Това заяви зам.-кметът по обучение Тодор Чобанов пред bTV.

Предимство ще получават децата, които имат 2-годишна уседналост по непрекъснат или сегашен адрес.
Друг акцент е премахването на практиката бранене на място. Така децата, които са отсъствали повече от 60 дни от ясла и 30 дни от детска градина, ще губят местата си. 
Намалява се броят на децата с хронични болести в група. Ако до момента са били по пет в група, в този момент ще бъдат по три. Братята и сестрите на към този момент признатите деца в градини ще имат преимущество.
„ След дълги полемики и съвещания най-после се взе решение тази точка да отиде в главния лист. Промени се разпределението в тези две опашки на 70/30. 70% в общия лист и 30% по обществени критерии. Братята и сестрите отиват в главния лист с 1 т. като тя се употребява единствено един път., т.е. в случай че има близнаци, те употребяват единствено 1 точка “, обясни  Чобанов.
Предимства ще имат и децата на работещите родители и на студентите.
Също по този начин се стяга и контролът по банкет на децата с хронични болести като те към този момент ще се одобряват единствено с ТЕЛК-ово решение, а не с протокол от персоналния доктор, както беше до момента.
Всички промени ще влязат в действие от март 2020 година

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР